Glutenhyllan på El Corte Ingles. |
Färska och vakuumförpackade limpor. |
Vakuumförpackad kaka och limpa. |
Någon form av rostat bröd(?). |
Vakuumförpackade baguetter och småbröd. |
Kex och cookies. |
Mjuka kakor. |
Pasta. |
En glutenfrittsymbol (finns några till). |
En annan stor skillnad är att mer eller mindre allt som är glutenfritt är märkt här. Och då menar jag inte som i t.ex. Sverige där allt som inte brukar vara glutenfritt är märkt. Nej här är mer eller mindre allt märkt med små "sin gluten"-symboler, t.ex. mjölk, choklad, passerade tomater, ost, yoghurt.. Inte alltid och på alla märken men på väldigt mycket. Det förvånade mig, men det är förstås praktiskt om man inte har så bra koll och handlar åt någon annan, då kan man vara på den säkra sidan.
På min närmsta mataffär, en stor Mercadona, har jag även hittat frysta glutenfria pizzor. Jag provade den med ost och skinka som var helt okej. Snabbt och smidigt att värma i ugnen och inte speciellt dyrt, drygt 3€. Den enda nackdelen men det gäller mer eller mindre all mat här, är att den kallnar innan man hinner äta upp den eftersom det är så kallt inne. När maten hamnar på tallriken är den i princip redan ljummen.... Nästa inlägg kommer troligen att beröra temperaturer lite mer och även dyngsrytmen.
Två sorters glutenfri pizza, samt bottnar. |
Att lägga in bilder löpande i texten gick inte så smidigt. I min webbläsare ser det nu OK ut, säg till om bilderna hoppar in mitt i stycken eller så, så att det blir svårläst. I så fall får jag lägga bilderna sist som tidigare.
SvaraRadera