Mitt rum, fler bilder kommer när jag kommit i ordning mer |
Mitt rum är i den röda sektionen, 2 trp. alltså ovanför lampan |
Under vissa föreläsningar förstår jag mer eller mindre allt och på andra inte alls speciellt mycket. Min bild av vilka av kurserna som skulle vara roligast, lättast, intressantast osv. har varit helt fel trots att jag försökt sätta mig in i vad som ska tas upp och eventuella förkunskapsluckor. Den kurs som jag räknade med att välja bort pga att den skulle vara för svår är den roligaste! Jag ska inte säga att den är lättast men professorn är helt klart den bästa vilket gör mycket. Första föreläsningen förstod jag det mesta, till stor del tack vare bilder och filmsnuttar som komplement till alla ord. Andra föreläsningen förstod jag inte så mycket alls, jag saknar många termer och detta är en påbyggnad av något de läst förra terminen. När jag sa att jag inte hängde med bad hon mig att komma till henne kontor på eftermiddagen och då hade hon letat fram två engelska kursböcker som jag fick låna. En med ett bakgrunds kapitel som jag kan ha nytta för att fylla de geologiluckor jag kommer behöva och en som täcker in mer eller mindre hela kursen. Den ska innefatta kursinnehållet och vara relativt lättbegriplig.
Mitt schema som det ser ut nu! |
Utöver föreläsningarna har jag varit på välkomstmiddag i fredags, jag träffade framförallt några tjejer från England och USA. Det var typ sju rätter, de flesta ganska små. Det visade sig dock att det var gluten i det mesta, så jag fick en rätt stor sallad med tonfisk istället. Efter en stund fick jag nån form av minibläckfiskar också, jag har lite svårt att äta mat som ser ut som djur, men de var faktiskt väldigt goda! Jag smakade lite av den andra maten också när den var glutenfri. Efter ett tag frågade servitrisen om jag inte ville ge upp salladen för att få den riktiga maten. Nog för att jag hört från flera håll att de tycker mycket om att äta mycket och ofta här men jag blev rätt förvånad då jag redan ätit massor. Jag fick någon form av tunna köttbitar med nån form av pommesliknande potatisbitar.
Till maten fick vi sangria gjord på den asturiska cidern "sidra", som inte har så mycket gemensamt med cider, det är snarare ett äppelvin. cidersangrian var helt ok men jag ser fram emot att testa sidra, utan socker och läsk, någon dag framöver. =)
Bonus: En intressant väderjämförelse - sthlm Vs oviedo, över året. Soltimmar och -dagar samt millimeter och dagar med regn/nb:
http://www.mittresvader.se/l/spanien/klimat-oviedo-temperaturer-vattentemperatur.php
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar